Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • BABA HAMONO Kagekiyo Blue #1 Damascus Gyuto 240 mm 64733
  • BABA HAMONO Kagekiyo Blue #1 Damascus Gyuto 240 mm 64733

BABA HAMONO Kagekiyo Blue #1 Damascus Gyuto 240 mm 64733

€649,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Gyuto • 240 mm • Blauw #1 • half gelakt bruin urushi handvat • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Deze premium lijn is gemaakt in Sakai. Het lemmet is gesmeed uit aogami #1 (blauw #1) staal met ijzeren suminagashi damascus. Blue #1 staat bekend om zijn uitstekende randbehoud en taaiheid. Het unieke achthoekige handvat wordt iets dunner naarmate het het lemmet nadert, waardoor het gemakkelijk vast te pakken is. Deze messen hebben een indrukwekkende geometrie en zijn erg dun aan de snede. Dit is geen instapmodel voor de beginnende kok, maar een mes voor de gevorderde hobbyist of professional, die precies weet hoe hij met dit bijzonder geconstrueerde snijvlak om moet gaan. Absoluut niet nieuwsgierig of hakkend!

Blue steel, ook wel Aogami/Aoki steel

Net als white steel: niet vernoemd naar de kleur van het staal, maar naar het papier waarin het staal is verpakt bij de Hitachi staalfabriek in Japan. Ook hier 3 verschillende gradaties: super, #1 en #2. Blue steels hebben naast het hoge carbongehalte ook chroom en vanadium toegevoegd in hun legering, Aogami blue super doet hier nog een schep bovenop met wolfraam. Het spreekt voor zich dat ‘super’ het langst scherp blijft. Blue #1 kun je dan weer gemakkelijk heel scherp maken en #2 heeft de meeste taaiheid. Ik zeg eigenlijk altijd dat Aogami super ‘the best of both worlds is’: extreem scherp voor een lange tijd en door het toevoegen van chroom iets minder roestgevoelig. Blue steels zijn moeilijker bij te houden op een wetsteen, maar blijven langer scherp. In tegenstelling tot White steel, zal Blue steel iets minder roesten.

Elwin de Veld over Baba Cutlery Works

Baba Hamono stond al lang op mijn lijstje van te bezoeken werkplaatsen. Toen Baba contact met mij opnam om zaken te doen wist ik dat ik direct moest inspringen. Er zijn een paar hele belangrijke en toonaangevende slijpers in Sakai en Baba Hamono is er één uit de top 3. Een eer dat ik zaken mag doen met deze messenmakers, die traditie en modern vakmanschap op een unieke manier samen brengen. 

Messen met een dubbel geslepen lemmet en een dubbele shinogi zijn niet nieuw. De verfijning waarmee Baba Hamono zijn messen afwerkt is gerust uniek te noemen. Het uitdunnen van het lemmet is zo geperfectioneerd, dat er geen enkele oneffenheid in zit, zoals je vaak bij goedkopere inferieure modellen hebt. Een extreem dun snijvlak zorgt voor een onnavolgbaar snijgemak. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen