Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto • 240 mm • 3 laags • Ginsan • Japans heft van walnoot • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
Deze serie is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is gesmeed door Nakagawa Uchihamono. Het snijvlak is in detail geslepen, wat resulteert in gemakkelijke kobazuke (het toevoegen van een extra ''microbevel'' aan de primaire snede) en opnieuw slijpen. Mooie verticale nerven van het handvat, gedetailleerd en zorgvuldig gepolijst. Het handvat is gemaakt van walnoot, het hout dat ook wordt gebruikt voor hoogwaardige meubels, waardoor het duurzaam en waterbestendig is.
Gingami No. 3, ofwel ginsan steel (gemaakt door Hitachi Metals Ltd.) is een stainless steel met een zeer fijne structuur, die uitermate geschikt is voor het behoud van scherpte en ook heel scherp te slijpen is. De eigenschappen van ginsan zijn vergelijkbaar met sommige Japanse klassieke carbon white of yellow steels. Ginsan is populair bij zowel professionals als thuis koks en over het algemeen is het makkelijker scherp te houden dan VG10.
Baba Hamono stond al lang op mijn lijstje van te bezoeken werkplaatsen. Toen Baba contact met mij opnam om zaken te doen wist ik dat ik direct moest inspringen. Er zijn een paar hele belangrijke en toonaangevende slijpers in Sakai en Baba Hamono is er één uit de top 3. Een eer dat ik zaken mag doen met deze messenmakers, die traditie en modern vakmanschap op een unieke manier samen brengen.
Messen met een dubbel geslepen lemmet en een dubbele shinogi zijn niet nieuw. De verfijning waarmee Baba Hamono zijn messen afwerkt is gerust uniek te noemen. Het uitdunnen van het lemmet is zo geperfectioneerd, dat er geen enkele oneffenheid in zit, zoals je vaak bij goedkopere inferieure modellen hebt. Een extreem dun snijvlak zorgt voor een onnavolgbaar snijgemak.