Wij zijn momenteel gesloten, bestellingen zullen pas 6 januari worden verwerkt en verstuurd
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • HADO Shiro White #2 Yanagiba 270mm K-tip  #140
  • HADO Shiro White #2 Yanagiba 270mm K-tip  #140

HADO Shiro White #2 Yanagiba 270mm K-tip #140

€399,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Yanagiba K-Tip • 270 mm • White #2 • Japans eiken octaaf heft • voor rechtshandig gebruik

De finish is perfect, waarbij het snijvlak met de hand is afgewerkt om, naast ultieme scherpte, een heel fraai contrast te creëren. 

White steel, ook wel: Shirogami/White paper/Shiroko steel

Niet vernoemd naar de kleur van het staal, maar naar het papier waarin het staal is verpakt bij de Hitachi staalfabriek in Japan. Er zijn 3 verschillende gradaties: #1,#2 & #3, waarvan #1 de hoogste hoeveelheid carbon heeft en #3 de laagste. Over het algemeen kan men #1 heel scherp krijgen, maar #1 is breukgevoelig. Terwijl #3 het langste scherp zal blijven en taaier is. Gradatie #2 is het meest voorkomende in white steel. White steel is een heel fijne staalsoort met een laag percentage ijzer, geliefd omdat het makkelijk scherp te maken is. In de praktijk kan met een wetsteen snel een heel scherp snijvlak gemaakt worden. Veelal gebruikt door sushi chefs die een heel scherp mes willen. White steel roest heel snel en dient goed onderhouden te worden.

Elwin de Veld over HADO

De jonge ambachtsmannen (rond de 40 jaar) produceren op traditionele wijze dubbel V geslepen lemmets. Deze manier van afwerking zorgt voor een extreem dunne en scherpe vouw, maar is bijzonder moeilijk te verkrijgen. Dankzij het uit de hand uit slijpen, zoals het bij HADO wordt gedaan, is de afwerking van hoge klasse. Verfijnd en dun zijn de kenmerken. HADO is er nu in 4 series: Sumi, white #2 staal met een roestvrije buitenlaag. Ginsan, ginsan staal met een roestvrije buitenlaag. Janpaku, white #1 staal met een roestvrije buitenlaag. Het white #1 staal is moeilijk te smeden en het wordt niet makkelijker met een roestvrijstalen buitenlagen. White #2 zie je veel meer, omdat het vriendelijker is met smeden en meer ambachtsmensen dit beheersen. Als laatste is de Shiosai serie toegevoegd aan de collectie, dit SG2 staal komt bij Takefu vandaan uit Echisen. Overigens doet HADO het smeden niet in huis, maar laat dit uitbesteden door Tanaka san, een bekende smid uit Osaka, die ook voor Baba Hamono werkt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen