Wij zijn momenteel gesloten, bestellingen zullen pas 6 januari worden verwerkt en verstuurd
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • MAC Yanagiba 270 mm FK-270
  • MAC Yanagiba 270 mm FK-270

MAC Yanagiba 270 mm FK-270

€219,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Yanagiba • 270 mm • white steel • Japans rechtshandig heft van magnolia met buffalo krop • voor rechtshandig gebruik 

Kenmerken van Japanese FK serie:

Deze serie is gemaakt voor de professionele chefs en is de hoogste kwaliteit van Japanse traditionele sashimi messen van MAC. Het lemmet is gesmeed in Sakai, ten zuiden van Osaka. Dit gebied staat bekend om de hoge kennis van het smeden van traditionele Japanse messen. De FK serie heeft een lemmet van Shirogami white steel, wat niet roestvrij is.

‘Non stainless carbon steels’

White steel, ook wel: Shirogami/White paper/Shiroko steel

Niet vernoemd naar de kleur van het staal, maar naar het papier waarin het staal is verpakt bij de Hitachi staalfabriek in Japan. Er zijn 3 verschillende gradaties: #1,#2 & #3, waarvan #1 de hoogste hoeveelheid carbon heeft en #3 de laagste. Over het algemeen kan men #1 heel scherp krijgen, maar #1 is breukgevoelig. Terwijl #3 het langste scherp zal blijven en taaier is. Gradatie #2 is het meest voorkomende in white steel. White steel is een heel fijne staalsoort met een laag percentage ijzer, geliefd omdat het makkelijk scherp te maken is. In de praktijk kan met een wetsteen snel een heel scherp snijvlak gemaakt worden. Veelal gebruikt door sushi chefs die een heel scherp mes willen. White steel roest heel snel en dient goed onderhouden te worden.

Op aanvraag is dit model ook verkrijgbaar voor linkshandigen.

Elwin de Veld over MAC messen

Toen ik begon met messen slijpen, samen met mijn grootvader in 1994, gingen we op bezoek bij vele restaurants in Den Haag om messen te slijpen. Later, toen ik de slijperij had overgenomen, moest ik zelf op pad. In 1998 kwam ik bij restaurant Seinpost in de keuken, toen nog met Paul van Waarden als chef, voor een ronde messen slijpen. Gert Jan Cieremans, de laatste Chef van het nu gesloten Seinpost,  werkte daar net 2 jaar als chef de parti. Ook meneer Kuntz werkte daar in de keuken en hij had een MAC. Daar was hij helemaal lyrisch over. Ik mocht het van hem slijpen en op dat moment is mijn liefde voor Japanse messen geboren. Een genot om te slijpen, vlijmscherp en ook extreem lang scherp te houden in vergelijk in met alle messen die ik toen dan toe had geslepen. 

Mijn eerste order bij MAC waren 6 messen van de Original serie. Deze gaf ik door aan bevriende chefs om te kijken wat ze er van vonden. Natuurlijk heb ik die eerste modellen nooit terug gekregen, beste mes wat ze tot dan toe hadden gebruikt. Sindsdien is MAC ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse restaurant keukens.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen