Je winkelwagen is momenteel leeg
Yanagiba links • 270 mm • chroom molybdenum wolfraam • Japans rechtshandig heft van Braziliaans hout • voor linkshandig gebruik
Deze serie is gemaakt voor de professionele chefs en is de hoogste kwaliteit van Japanse traditionele sashimi messen van MAC. Het lemmet is gesmeed in Sakai, ten zuiden van Osaka. Dit gebied staat bekend om de hoge kennis van het smeden van traditionele Japanse messen. De FK serie heeft een lemmet van roestvrij chroom molybdenum staal.
Op aanvraag is dit model ook verkrijgbaar voor linkshandigen.
Toen ik begon met messen slijpen, samen met mijn grootvader in 1994, gingen we op bezoek bij vele restaurants in Den Haag om messen te slijpen. Later, toen ik de slijperij had overgenomen, moest ik zelf op pad. In 1998 kwam ik bij restaurant Seinpost in de keuken, toen nog met Paul van Waarden als chef, voor een ronde messen slijpen. Gert Jan Cieremans, de laatste Chef van het nu gesloten Seinpost, werkte daar net 2 jaar als chef de parti. Ook meneer Kuntz werkte daar in de keuken en hij had een MAC. Daar was hij helemaal lyrisch over. Ik mocht het van hem slijpen en op dat moment is mijn liefde voor Japanse messen geboren. Een genot om te slijpen, vlijmscherp en ook extreem lang scherp te houden in vergelijk in met alle messen die ik toen dan toe had geslepen.
Mijn eerste order bij MAC waren 6 messen van de Original serie. Deze gaf ik door aan bevriende chefs om te kijken wat ze er van vonden. Natuurlijk heb ik die eerste modellen nooit terug gekregen, beste mes wat ze tot dan toe hadden gebruikt. Sindsdien is MAC ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse restaurant keukens.