Wij zijn momenteel gesloten, bestellingen zullen pas 6 januari worden verwerkt en verstuurd
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Mcusta Zanmai messen

Zanmai staat voor luxe, Hocho voor mes: hoogwaardige ingrediënten worden gebruikt om een ZANMAI samen te stellen: Pakka en Micarta heften, VG10, SG2 en coreless lemmeten. Esthetisch verbetert vaak met decoratieve mozaïek pinnen en mirror polish afwerkingen. Enkele voorbeelden waarom luxe zo goed aansluit bij ZANMAI.

Ook in het productie proces zien we een andere manier van aanpak dan bij veel conventionele messenmakers

Zanmai is een van de weinig fabrikanten die een grote volautomatische laser cutter gebruikt voor het uitsnijden van de lemmeten. Hierdoor kan er met hoge precisie uit gesneden worden, is er weinig rest afval en kan er gemakkelijk een nieuw model ontwikkeld worden. Een van de voorbeelden hoe dit moderne bedrijf werkt. Traditionele methodes met dure stansen zijn hier uit de tijd.

Het lemmet wordt ook eerst op maat geslepen en uitgedund, waarna het mes het hardingsproces in gaat. Het polijsten en uitslijpen van de vouw zijn de enige stappen die na het hardingsproces volgen. Zanmai ziet het liefst zo min mogelijk hitte gevoelige bewerkingen na het hardingsproces, omdat dit altijd de structuur van het metaal kan aantasten. Jaren zakmessen en scharen produceren was een goede leerschool en deze ervaring geeft ZANMAI direct een grote voorsprong bij de productie van hun koksmessen.

Zanmai staat voor luxe, maar ook voor het bedrijf kenmerkt zich ook door ontwikkeling en automatisering in het proces van messen maken. Een warm welkom voor deze nieuwe generatie messenmakers.

Elwin de Veld over Mcusta Zanmai:

De president van Zanmai, Tomohiro Hasegawa, is eigenlijk nog maar net komen kijken in de wereld van koksmessen. Het bedrijf Mcusta bestaat al meer dan dertig jaar, maar hebben zich altijd gericht op zakmessen en scharen. De afgelopen 10 jaar hebben ze zich bewezen op de markt van koksmessen en hoe! Alle kennis en knowhow die het bedrijf al vergaart had, werd direct gebruikt bij de nieuwe productie lijn voor koksmessen: modern en met gebruik van de nieuwste high end materialen. 

Tomohiro san is mijn klasgenoot, althans, dat was als hij in Nederland was geboren of ik in Japan. We noemen elkaar in ieder geval zo, classmates. Ondertussen werken er zo'n 35 mensen in de fabriek en is Tomo san een grote president van een messenmerk dat zich sterk manifesteert in de hoogste regionen van de markt. ZANMAI!