Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto • 210 mm • AUS10 • 3 laags • Heft van gebrand kastanje met walnoot krop • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
Deze serie is gemaakt door onze jonge ambachtslieden in Sakai, Osaka. Ik heb hem de naam Rooij ''Miraiden'' AUS10 serie gegeven. ''Mirai'' betekent toekomst en ''Den'' vertegenwoordigt de ambachtsman. De serie is gemaakt door nieuwe jonge leerlingen, die de vaardigheden leren, die nodig zijn om meester-ambachtslieden te worden. Dit betekent, dat het perfecte messen zijn onder het toeziend oog van de meester en ook helpen om de volgende generatie ambachtslieden te ondersteunen.
Het lemmet is opgebouwd uit 2 lagen zachter roestvrijstaal aan de buitenkant en heeft een kern van AUS10 staal. In de praktijk makkelijk te onderhouden met een wetsteen of fijn keramisch staal. Het handvat is gemaakt van gebrand kastanje met een krop van walnoot. De Kanji (Rooij) op het lemmet geeft het mes een eigen identiteit.
Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2019, slijp ik 25 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken.