Je winkelwagen is momenteel leeg
Santoku • 170 mm • VG10 • 33 laags • Kurouchi afwerking • Heft van walnoot met mahonie krop • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
Deze serie is gemaakt door onze jonge ambachtslieden in Sakai, Osaka. Ik heb hem de naam Rooij Miraiden gegeven. ''Mirai'' betekent toekomst en ''Den'' vertegenwoordigt de ambachtsman. De serie is gemaakt door nieuwe jonge leerlingen, die de vaardigheden leren, die nodig zijn om meester-ambachtslieden te worden. Dit betekent, dat het perfecte messen zijn onder het toeziend oog van de meester en ook helpen om de volgende generatie ambachtslieden te ondersteunen.
Het lemmet is opgebouwd uit 32 lagen zachter roestvrijstaal aan de buitenkant en heeft een kern van VG10 staal. De zwarte afwerking is een Kurouichi finish, dat wil zeggen dat na het "Quencing" oftewel het harden van het staal, de reststoffen aan de buitenkant zitten en zwart worden. Normaal gesproken wordt dit eraf gepolijst, maar het onbewerkt te laten krijgt het mes een rauwere uitstraling. Het handvat is gemaakt van walnoot met een krop van mahonie. De Kanji (Rooij) op het lemmet geeft het mes een eigen identiteit.
Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2019, slijp ik 25 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken.