Wij zijn momenteel gesloten, bestellingen zullen pas 6 januari worden verwerkt en verstuurd
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • RYUSEN Bonten Unryu WA handle Sujihiki off set kengata 240 mm BU-310
  • RYUSEN Bonten Unryu WA handle Sujihiki off set kengata 240 mm BU-310

RYUSEN Bonten Unryu WA handle Sujihiki off set kengata 240 mm BU-310

€359,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Sujihiki Off set Kengata • 240 mm • Wenge • VG-10 kern • Japans octaaf handvat • 63 lagen damaststaal • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Bijna een katana zo mooi... Een dun en licht vleesmes met een omgekeerde (off set) kengata punt.

Het fraai gelijnde damast op het lemmet is afgewerkt met een matte finish, esthetisch heel mooi en in combinatie met het dun uitgeslepen lemmet geeft het ook weinig weerstand tijdens het snijden. De matte finish wordt gecreëerd door een zuurbad, waar het lemmet enige tijd in ligt. 

Kenmerken van de Bonten Unryu

De Unryu serie heeft net als de Bonten unryu serie een kern van VG-10, tussen 62 lagen roestvrij damaststaal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door Japanse perfect gevormde octaaf heft.  

Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. Deze Unryu heeft een heft van gekleurd wenge. Het slijtvast, goed bestand tegen vocht en het zal niet krimpen of uitzetten.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden.

Het VG-10 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft. Ryusen is heer en meester in de geometrie van het lemmet: dun en vlijmscherp uitgeslepen.

Elwin de Veld over de messen van Ryusen

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen