Je winkelwagen is momenteel leeg
Steak Fork FR-531 • 210 mm • ebony handle
Dit is de bijbehorende vork voor bij het steakknife SK04
Onderdeel van het 'Samurai edge project', gestart in 2011, met als doel het ontwikkelen van een ultiem steakmes met unieke eigenschappen. Dit nieuwe steak mes met een eenzijdig geslepen lemmet is direct afgeleid van de zwaarden uit de vroege Edo dynastie in Japan: een vlijmscherp snijvlak op een uiterst hard lemmet.
Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.
Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.