Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • RYUSEN TANGANRYU JB Walnut Sujihiki 240 mm JB-TG-709
  • RYUSEN TANGANRYU JB Walnut Sujihiki 240 mm JB-TG-709

RYUSEN TANGANRYU JB Walnut Sujihiki 240 mm JB-TG-709

€329,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Sujihiki • 240 mm • gelakt walnoot • VG-10 tsuchime mirror polish • modern O handvat • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Dit mes is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Ryusen en chef-kok Jonnie Boer (Michelinsterren-restaurant De Librije, Zwolle). Het Jonnie Boer Chef knife is een all-purpose koksmes, met een handvat uitgevoerd in walnoothout. Op het handvat is het specifieke De Librije kruidenbuiltje aangebracht. 

Tanganryu, deze serie heeft in 2016 de "Good Design" Award gewonnen. De ovaal verdikte vorm van het handvat, het uitzonderlijk hoge niveau van afwerking en het bijzonder fraai gehamerde damaststaal, maakt dat de messen in de Tanganryu serie zeer comfortabel in de hand liggen en een lust zijn voor het oog. 

Kenmerken serie TANGANRYU gelakt esdoorn:

De Tanganryu serie heeft een kern van VG-10, tussen 62 lagen roestvrij gehamerd damaststaal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen perfect gevormde heft. Het gehamerde damaststaal is afgewerkt met een prachtige mirror finish, niet alleen esthetisch heel mooi, maar geeft ook minder weerstand tijdens het snijden. 

Het heft is ergonomisch ontworpen en geeft een extreem goed handgevoel. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. Deze Tanganryu heeft een heft van gelakt esdoorn. In de regio van Echizen is dit lakken tot een kunst verheven. Lokale ambachtsmensen lakken het esdoorn in drie lagen, waarna het met de hand wordt uitgepolijst.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het VG10 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft.

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk