Wij zijn momenteel gesloten, bestellingen zullen pas 6 januari worden verwerkt en verstuurd
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • SAKAI TAKAYUKI 33 laags gehamerd Santoku 170 mm Zelkova Japans heft 07472
  • SAKAI TAKAYUKI 33 laags gehamerd Santoku 170 mm Zelkova Japans heft 07472

SAKAI TAKAYUKI 33 laags gehamerd Santoku 170 mm Zelkova Japans heft 07472

€139,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

(1)
Op voorraad

Santoku • 170 mm • 33 laags gehamerd • VG-10 kern • Japans octaaf heft van Zelkova en Spaans Mahonie • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Kenmerken van de 33 laags serie

33 Lagen gehamerd en hoog gepolijst damaststaal met een comfortabel klassiek heft van Zelkova (Japanse Iep). De krop is gemaakt van Spaans mahonie hout geven deze serie een duidelijke eigen identiteit. Een klassiek Japans WA handle, groot genoeg voor westerse handen en ideaal in zijn gewicht. Het lemmet is bij de hiel, dicht tegen de krop aan, een stukje uitgenomen, waardoor het mes dichter bij het balanspunt kan worden vastgehouden tijdens het snijden. Hierdoor wordt het mes enorm comfortabel en een genot om mee te snijden. 

Het lemmet is opgebouwd uit 32 lagen zachter roestvrij staal (16|16), met een kern van VG10 staal. Het lemmet is mooi dun uitgeslepen bij het snijvlak waardoor het heel makkelijk snijdt. In de praktijk blijkt dit ook makkelijk na te slijpen te zijn met een wetsteen of keramisch staal. De buitenste laag is gehamerd (Tsuchime) en zorgt voor minder raakvlak met het product tijdens het snijden. Ik zeg daar altijd wel bij: "de aardappel zal er niet vanaf vallen, maar minder weerstand geeft het zeer zeker."

Veel chefs zijn enorm enthousiast over deze serie: een heel goed presterend mes voor een hele goede prijs.

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefectuur. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis.

Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staal-legeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine sub-contractors (leveranciers), die het halffabrikaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

Daan van Adrichem |

Na jarenlang met een set van Sabatier te hebben gewerkt, toch maar eens bij de heren van Rangelrooij naar binnen gelopen. Omdat ik als hobbykok altijd al uitkeek naar de schoonheid en scherpte van Japanse messen, vond ik het de hoogste tijd om mezelf maar eens met een Japans mes te verwennen. Volledig in de overtuiging om met een westerse handle naar buiten te lopen, kwamen we er al voelende achter dat de WA handle mijn handen beter lag. Ik heb -then and there- besloten om de Santoku 170 aan te schaffen. Eenmaal thuis,..... ik kan moeilijk uitdrukken wat de verschillen zijn, maar het handgevoel, de controle, balans, schoonheid, het gemak én het respect dat je voor het mes op zal moeten brengen... compleet andere wereld!!
Inmiddels ben ik ook de trotse bezitter van een Nakiri en een keramisch aanzetstaal!

5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen